Beste leden,

De laatste jaren is het niveau in de MX50-klasse flink gestegen. Dit is fantastisch!

Ook hebben we al verschillende (ex)-startlicentiehouders aan de start gezien. Zelfs enkele die zijn blijven hangen of weer regelmatig aan een wedstrijd deelnemen. Voor het behoud van brommercross (MX50) en het beeld wat mensen hebben van brommercross (MX50) is dit goed. MX50 is een serieuze tak van sport!

Maar het heeft aan de andere kant ook gevolgen voor diegene die MX50 rijden voor de leuk/hobby. En zeker met de huidige benzine- en energieprijzen is het niet meer voor iedereen weggelegd om volop te investeren in mens en machine…

Om de opkomst per wedstrijd te verhogen voor de dames- en de standaardklasse, zijn er de afgelopen jaren minder wedstrijden georganiseerd dan voor de overige deelnemers van het ONK MX50. Dit om ervoor te zorgen het echt een competitie blijft tussen meerdere deelnemers. Maar helaas blijkt er steeds minder animo te zijn voor deze klassen.

In de ene klasse hebben we dus te maken met niveauverschillen en in de andere klassen met een daling in deelname. Wij willen daarom misschien het aantal klassen terugbrengen naar twee dagklassementen: de hobbyklasse en de MX50-superklasse. Daarbij behouden we vier kampioenschappen: de damesklasse, de standaardklasse, de hobbyklasse (samen de hobbyklasse in het dagklassement) en de MX50-superklasse. De indeling van deze twee groepen, de hobbyklasse en de MX50-superklasse, worden aan het begin van het seizoen gemaakt. Het idee is om de indeling te baseren op rondetijden.

Wij als bestuur willen graag jullie mening horen. Vul daarom zoveel mogelijk de enquête in, waardoor wij een goed beeld krijgen van wat er leeft onder de rijders. Er zijn veel open vragen en de enquête is uiteraard anoniem in te vullen.

Om het voor iedereen een leuke plezierige sport/hobby te houden is het misschien tijd om een keer wat te veranderen. Met het bestuur hebben we hiervoor dus al wel wat ideeën, maar zijn ook benieuwd wat jullie vinden van de huidige klassen en wat jullie ideeën zijn!

Heb je vragen hierover? Stuur gerust een berichtje naar 06-42974564 of mail naar info@brommercross.nl

Enquête MX50