Seizoen 2021 is alweer voorbij en de kampioenen zijn bekend. Er zijn weer mooie resultaten behaald en ook was er bij elke wedstrijd weer een flinke opkomst. Het is weer tijd voor een terugblik.

De start van het seizoen begon 20 juni met een gezamenlijke trainingsdag met de VMCN in Geldermalsen. Het was een goede start van het seizoen en iedereen had er weer zin in.

De eerste ONK-wedstrijd voor de MX50-brommercross was in Borculo. Deze dag was goede reclame voor de MX50-brommercross omdat die dag ook de KNMV ONK jeugd cross gereden werd. Door de vele toeschouwers die aanwezig waren hebben we ons en onze sport goed kunnen laten zien.

De volgende ONK-wedstrijd was in Gouda. Wederom een prachtig en verrassend mooi MX50-circuit. Het was een gezellige dag met mooi weer en livemuziek.

De derde ONK-wedstrijd was in Emmen. Dit was een zandbaan met goedlopende bochten. De accommodatie was tiptop in orde. Het was een spannende wedstrijd en de laatste voor de zomerstop.

Na de zomerstop begonnen we in Sint Isidorushoeve met de vierde ONK-wedstrijd. Helaas was de baan door de vele regenval erg nat waardoor het een zware wedstrijd werd. Desondanks maakten we er weer een geslaagde dag van.

De vijfde ONK-wedstrijd werd verreden in Utrecht. Een mooie technische en harde baan. Het was een krappe baan en er werd die dag scherp gereden.

De zesde ONK-wedstrijd was in Halle. Een van de mooiste crossbanen van Nederland. De baan was met de tijdtrainingen nog zwaar en modderig, maar in de wedstrijden werd dat steeds beter en was het goed te doen.

Op de historische crossbaan van Markelo werd de zevende ONK-wedstrijd verreden. Daar hadden we een droge en harde baan. De rondetijden van de MX50 waren gelijkwaardig aan alle andere klassen.

De achtste ONK-wedstrijd was op een voor velen onbekend circuit. Het was het zevenheuvelencircuit van Groesbeek. Een fantastische baan voor de MX50 met uitdagende hoogteverschillen en snelle kombochten. Een zeer geslaagde dag.

In Boekel werd de laatste ONK-wedstrijd verreden. De baan was door de vele regenval loodzwaar en technisch. In deze laatste ONK-wedstrijd was het nog in alle klassen spannend wie er kampioen ging worden. Het waren twee zware manches, maar de uitslagen waren nu daar.

Na alle spannende wedstrijden met hoge opkomsten zijn nu de kampioenen bekend. In de MX50 hebben we de jongste kampioen ooit met 15 jaar: Senna van der Voorst. In de standaardklasse werd voor de tweede keer op rij Joey Puthaar kampioen. Bij de damesklasse ging de kampioenstitel naar Richelle Nijhuis.

Een overzicht van de ereplaatsen:

MX50

 1. Senna van der Voorst
 2. Thijs Lamers
 3. Govert Schonewille
 4. Marc Helmink
 5. Clemens Reuvekamp

Standaardklasse

 1. Joey Puthaar
 2. Wouter Scholten
 3. Rick Waenink

Damesklasse

 1. Richelle Nijhuis
 2. Nina Baan
 3. Indy Schuurman

Alle prijzen worden op onze feestavond uitgereikt. We willen ten slotte alle deelnemers bedanken voor hun deelname. Het was een zwaar maar gezellig seizoen met veel vaste deelnemers. We willen alle rijders bij dezen uitnodigen voor de feestavond en het seizoen 2022. Meer informatie over de feestavond volgt.

Het bestuur MX50-brommercross

Download Eindstand

Kampioen MX50: Senna van Voorst #485

Kampioen Standaardklasse: Joey Puthaar #257

Kampioen Dames: Richelle Nijhuis #56